Meer weten om
Zorgeloos te genieten?

Hanna Instruments wil u actief ondersteunen door het voorkomen en oplossen van waterbehandelingsproblemen.

Als eigenaar van een zwembad en/of spa wilt u zorgeloos kunnen genieten van uw water. Problemen als troebel water, algengroei, bacteriën, oog- en oorontstekingen, huidirritatie … kan u missen als kiespijn. Om dit te vermijden, is het uitermate belangrijk om te beschikken over een goed werkende filterinstallatie in combinatie met een correcte dosering van een desinfectiemiddel.

De filter

De waterbehandeling van een zwembad of spa is voor 50 % afhankelijk van de filtratie. Investeren in een goede filter en circulatiepomp is geen overbodige luxe. Vraag hiervoor steeds raad aan een professionele zwembadinstallateur.

U kan uw steentje verder ook bijdragen door regelmatig de werking van uw filterinstallatie te controleren. Laat uw filter wekelijks voldoende lang terugspoelen (5 – 10 min.). Indien er te veel kleine partikels aanwezig zijn in het water kan u de efficiëntie van uw filter verhogen door gebruik te maken van een flocculant of vlokmiddel.

Ontsmetting

Een goede filterinstallatie is echter niet voldoende. In uw water dient tevens een ontsmettingsmiddel aanwezig te zijn dat er voor zorgt dat uw water 24 op 24 uur helder en vrij van ziektemakers is. Op dit moment zijn er heel wat chemicaliën en technieken op de markt die u hierbij kunnen helpen. U mag echter niet vergeten dat alles voor- en nadelen heeft. Vandaar ons advies: hou het eenvoudig! Vraag hierover ook steeds het advies van een ervaren zwembadbouwer!

Op dit moment is chloor, nog steeds, het meest gebruikte en betrouwbare desinfectiemiddel op de markt voor particuliere én publieke zwembaden of spa’s. Waarom? Omdat de voor- en nadelen van chloor al decennia lang gekend zijn en wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat chloor een voortreffelijk ontsmettingsmiddel is voor zwemwater (en ook drinkwater). Bovendien dient u dan slechts twee parameters op te volgen in uw water: de pH-waarde en de concentratie vrije chloor.

Automatische dosering

Chloor kan u aan het water toevoegen via tabletten of granulaten. Echter, de ideale oplossing voor een efficiënte ontsmetting van uw zwemwater is het gebruik van vloeibare chloor in combinatie met een automatisch meet- en doseersysteem. Dit is een digitaal toestel dat in uw technische ruimte wordt geïnstalleerd. Via een combinatie van meetsensoren, doseerpompen en vloeibare chemicaliën wordt de pH-waarde en het chloorgehalte continu gemeten en op peil gehouden. Op deze manier is de kwaliteit van uw zwemwater 24 op 24 uur verzekerd!

Ondanks het feit dat een automatisch meet- en doseertoestel voor pH en chloor talrijke voordelen heeft, is deze technische installatie niet onderhoudsvrij. Vraag hiervoor raad aan een erkend zwembadinstallateur en sluit eventueel een onderhoudscontract af.

Samenvattend, indien u kiest voor een automatisch meet- en doseersysteem voor pH en chloor (BL121), kiest u voor volgende voordelen:

  • pH- en vrije chloorwaarden worden doorlopend gemeten en automatisch bijgestuurd
  • uw zwemwater is de klok rond helder en gedesinfecteerd
  • u dient zelf geen chemicaliën toe te voegen aan uw zwembad
  • een problemen met cyanuurzuur
  • u dient minder vaak de pH en vrije chloor te controleren

Een regelmatige manuele controle met een digitale pH- (HI98100, HI98127) en chloormeter (HI701) is echter nog steeds aangeraden, ongeacht de aanwezigheid van een automatisatie!

Meetapparatuur zwembad

Waarom kiezen voor een automatische pH- en Chloorregeling van Hanna Instruments?

Sinds de oprichting in 1978 is Hanna Instruments internationaal uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van meet- en regelapparatuur voor waterkwaliteitsanalyses. Wereldwijd heeft Hanna Instruments meer dan 50 lokale verkoop- en servicekantoren en vier eigen productievestigingen in Europa en Amerika.

In België is Hanna Instruments sinds 1987 de vertrouwde en deskundige partner van de betere zwembadinstallateur. Hanna Instruments ondersteunt zijn klanten met de nodige technische kennis én service na verkoop. Regelmatig worden er cursussen en workshops georganiseerd om de kennis van de installateurs op peil te houden. Deze opleidingen omvatten het analyseren van de waterkwaliteit in zwembaden en spa’s en de installatie en het onderhoud van automatische meet- en doseerapparatuur zoals de Security Pool Plus. De specialisten van Hanna Instruments brengen ook regelmatig een persoonlijk bezoek aan de zwembadbouwers om op deze manier kennis en informatie over te dragen. Conclusie: Hanna Instruments is één van de weinige fabrikanten van meet- en doseertoestellen die in België fysiek aanwezig is en waar installateurs rechtstreeks bij terecht kunnen. De voordelen van dergelijke directe samenwerking tussen fabrikant en zwembadbouwer zijn legio!

Het laatste decennium wordt een zwembad vaak uitgerust met een automatisch meet- en doseersysteem voor pH en chloor. Om hieraan tegemoet te komen, heeft Hanna Instruments in 2008 de Security Pool op de markt gebracht. Van dit gebruiksvriendelijk en betrouwbaar systeem zijn er ondertussen meer dan 2500 stuks verkocht in België! Als gevolg van dit overweldigend succes en omdat Hanna Instruments innovatie en verbetering zeer hoog in het vaandel draagt, werd in 2015 een vernieuwde versie van dit toestel op de markt gebracht: de Security Pool Plus of BL121. Dit nieuwe model is uitgerust met de meeste hedendaagse technologie op vlak van meting, dosering en veiligheid.

Waar kan ik de juiste producten vinden?

Op zoek naar de juiste producten voor het meten
en het behandelen van uw zwembadwater?

Dealer zoeken