Wat is pH plus en pH minus voor mijn zwembad?

pH plus zwembad

Wat is pH plus?

pH plus is een zwakke base in poedervorm (meestal natriumbicarbonaat). Het wordt gebruikt om de pH van uw water te verhogen.

Hoeveel ph plus in mijn zwembad

Het is uiterst belangrijk de pH-waarde van je zwembad tussen 7,0 en 7,6 te houden. Indien deze waarde lager is dan 7,0, kan je dit verhogen met behulp van pH plus. Bij een te lage pH-waarde dient er een base aan het bad toegevoegd te worden om zo de pH-waarde te verhogen. Ongeveer 80 gram pH plus per 10m³ verhoogt de pH-waarde van je zwembad met 0,1. Op basis hiervan kan je uitrekenen hoeveel er moet worden toegevoegd in jouw bad.

Te veel pH plus in mijn zwembad gedaan

Te veel pH plus in mijn zwembad gedaan, wat moet ik doen? Lees: pH-waarde zwembad te hoog: wat moet ik doen?

pH minus zwembad

Wat is pH minus?

pH minus is een zwak zuur in poedervorm (meestal natriumbisulfaat). Het wordt gebruikt om de pH van je zwembadwater te verlagen.

Hoeveel pH minus in mijn zwembad?

Het is uiterst belangrijk de pH-waarde van je zwembad tussen 7,0 en 7,6 te houden. Indien deze waarde hoger is dan 7,6, kan je dit verlagen met behulp van pH minus.

Hoeveel pH minus moet er in mijn zwembad?

Bij een te hoge pH-waarde dient er zuur aan het bad toegevoegd te worden om zo de pH-waarde te verlagen. Ongeveer 80 g pH minus per 10 m³ verlaagt de pH-waarde van je zwembad met 0,1. Op basis hiervan kan je uitrekenen hoeveel er moet worden toegevoegd in jouw bad.

Indien je nadien vaststelt dat er weinig verandering is aan de pH-waarde en pH minus dus weinig effect heeft, kan dit liggen aan een te hoge alkaliniteit in je zwembad.
Lees: Toevoegen van pH minus heeft geen invloed op de pH?

Tags:

Waar kan ik de juiste producten vinden?

Op zoek naar de juiste producten voor het meten
en het behandelen van uw zwembadwater?

Dealer zoeken